Je bent actief op verschillende sociale netwerken, maar het wil allemaal nog niet lukken. Interactie is er weinig en je krijgt nauwelijks respons op een vraag die je stelt. Wellicht dat we je op weg kunnen helpen. In deze blogpost geven we je 10 tips om je socialmediaberichten te verbeteren.
1. Interessante feiten
Plaats berichten met interessante feiten voor je volgers. Speel in op hun behoeftes. Wat waarderen zij? Wat vinden zij interessant om te lezen? Schrijf daarover een artikel of blogpost en verwijs hiernaar op je social media-accounts.
2. Geef tips
Meer deel ook tips. Stel je bent een diëtiste. Dan kun je een blogpost schrijven met tips over hoe je effectief kunt diëten. Zo laat je zien dat jij verstand van zaken hebt. Lezers zijn eerder geneigd om op de link te klikken wanneer je in je social mediabericht een titel met het woord ‘tip’ plaatst.
3. Deel je mening
Je kunt ook verwijzen naar interessante artikelen van anderen. Zet in je social mediabericht niet alleen de link naar de site, maar laat ook weten waarom jij het zo’n goed artikel vindt of hoe je over het onderwerp denkt.
4. Vraag met regelmaat
Denk niet dat je alleen met statusupdates met een vraag reacties uitlokt. Wil je als beginner op sociale netwerken interactie met je volgers hebben, zorg er dan voor dat zij je volgen. Een vraag stellen en weinig of geen volgers hebben lokt niet snel een antwoord uit.
5. Zorg voor actie
Inspireer je volgers met interessante berichten. En laat ze ook overgaan tot actie. Wanneer je in je statusupdate gebruikmaakt van ‘tweet’ of ‘pin’ zijn ze eerder geneigd om jouw bericht onder de aandacht van hun volgers te brengen.
6. Laat volgers weten wat ze kunnen verwachten
Mensen doen niet zomaar iets. Ze willen weten wat het hen oplevert of wat ze te wachten staat. Dat geldt ook online. Plaats je bijvoorbeeld een link naar een filmpje op YouTube of op je eigen site, zet er dan bij wat je volgers er kunnen verwachten. Waar gaat het over? Hoe lang duurt de video?
7. P.S.
In e-mailmarketing blijkt ‘p.s.’ een effectief woordje te zijn. Het valt op en lokt lezers om het bericht te lezen. Het blijkt dat dit ook werkt in statusupdates op bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Bedenk dus of je aan het einde van je bericht een ‘p.s.’ kan plaatsen.
8. Gebruik verkorte links
Gebruik url shorteners, programma’s als Bit.ly en Ow.ly, om je links in te korten. Er ontstaat meer ruimte in je socialmediabericht en je volgers krijgen geen bericht te zien dat alleen maar uit een lange link bestaat en nauwelijks tekst. Daarnaast kun je in deze programma’s bijhouden hoe vaak er op jouw geplaatste link geklikt is, mits je gebruikmaakt van een account. Zo kun je het aantal clicks meten. Handig!
9. Gebruik tekst in combinatie met beeld
Een beeld zegt meer dan duizend woorden, het is een bekend gezegde. Er is online een trend aan de gang. Sommige noemen het ‘de visuele revolutie’, anderen ‘the picture economy’. Uit verschillende studies blijkt dat je meer interactie en respons kunt verwachten, wanneer je beeld gebruikt in je berichten. Maar je kunt ook een combinatie van beeld en tekst gebruiken. Er zijn verschillende tools die je daarvoor in kunt zetten, zoals PicMonkey.
10. Wat vind je ervan?
Een laatste tip die de makers van de onderstaande infographic geven, is het vragen naar de mening van je volgers. Deel je bijvoorbeeld een artikel via Twitter? Vraag naar wat je volgers ervan vinden. Zo kun je een discussie over een bepaald onderwerp starten. Maar ook hier geldt dat dit pas werkt als je online actief bent en volgers hebt. En wees zelf ook actief in de discussie die ontstaat.
Als full service ICT-bureau richt Aluuta zich op het leveren van totaaloplopssingen voor het MKB. Hierbij moet u denken aan het opzetten/actualiseren van netwerken en serverconfiguraties, ontwikkelen van intra- en extranetten, webapplicaties en het realiseren van volledige websites. Ons doel is om u als ondernemer zoveel mogelijk last uit handen te nemen.